Підсумок атестації педагогічних працівників

Д О В І Д К А

про проведення атестації педагогічних працівників
Балаклійського МНВК

Балаклійської районної ради Харківської області

у 2017/2018 навчальному році

 Атестація педагогічних працівників у 2017/2018 навчальному році проводилася відповідно до Законів України «Про освіту» (ст.54), «Про загальну середню освіту» (ст.27), «Про дошкільну освіту» (ст. 32), «Про позашкільну освіту» (ст. 25), Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 06.10.2010 № 930, наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.12.2011 №1473 «Про затвердження змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників», наказу Міністерства освіти і наукивід 08.08.2013 № 1135 «Про затвердження Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників» з метою активізації творчої та професійної діяльності, стимулювання педагогічних працівників, підвищення в них мотивації праці, особистої відповідальності за навчання і виховання учнів.

Проведення атестації будується на принципах демократичності, доброзичливості, принциповості, взаємоповаги та гласності.


Для педагогічних працівників, які атестуються, були проведені заходи:

· інструктивно-методичну нараду, на якій опрацьовано Типове Положення про атестацію педагогічних працівників України, а також обговорено план роботи педагогічного працівника, який атестується. Під час наради було ознайомлено з графіком проведення атестації у 2017/2018 навчальному році;

· в методичному кабінеті оформлено стенд з питань атестації, підготовлені нормативно-правові документи, методичні рекомендаці з питання атестації педагогічних працівників;

· протягом року надавалися індивідуальні консультації;

· підвищення свого фахового рівня шляхом навчання на курсах підвищення кваліфікації при ХНАДУ, УІПА.


Протягом атестаційного періоду адміністрацією Балаклійського МНВК відвідано та проаналізовано 16 уроків та позаурочних заходів педагогів, які атестуються.
Результати вивчення професійної діяльності вчителів, рівня загальної культури педагогічних працівників, фахової компетентності були висвітлені в аналітичних матеріалах та атестаційних характеристиках педагогічних працівників. Атестаційні характеристики підготовлені адміністрацією закладу до 01.03.2018 відповідно до типового Положення про атестацію педагогічних працівників.

Діяльність вчителя оцінювалася за такими аспектами: рівень професіоналізму, ініціативи, творчості; володіння ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу; забезпечення високої результативності, якості власної праці. Узагальнені дані заносилися до атестаційних матеріалів педагогів.

На засіданні атестаційної групи Балаклійського МНВК проведено творчий звіт педагогів, які атестуються, у формі презентації з використанням мультимедійних технологій. Кожен педагог готував слайдову презентацію у програмі PowerPoint і представляв досвід роботи колегам. На засіданні атестаційної групи закладу було вирішено:

· порушити клопотання перед атестаційною комісією ІІ рівня при відділі освіти Балаклійської районної державної адміністрації про атестацію педагогічних працівників Кишинської О.М., Гнилицького М.І., Терьохіна М.П.;

· надати звітні матеріали педагогічних працівників Кишинської О.М., Гнилицького М.І., Терьохіна М.П., які атестуються у 2017/2018 н.р. на розгляд атестаційної комісії ІІ рівня при відділі освіти Балаклійської районної державної адміністрації;

· затвердити атестаційні характеристики педагогічних працівників Кишинської О.М., Гнилицького М.І., Терьохіна М.П., які атестуються у 2017/2018 н.р.;

· ознайомити педагогічних працівників Кишинської О.М., Гнилицького М.І., Терьохіна М.П. з атестаційними характеристиками під особистий підпис.

У Балаклійському МНВК працюють8педагогічних працівників. Відповідно до перспективного плану атестації на 2017/2018 навчальний рік 23 березня 2018 року атестаційною комісією ІІ рівня при відділі освіти Балаклійської районної державної адміністрації атестувалися 3 працівника закладу у черговому порядку, що складає 37,5 % педагогічного колективу.

За рішенням атестаційної комісії ІІ рівня при відділі освіти Балаклійської районної державної адміністрації було вирішено:

- Кишинська Оксана Михайлівна, вчитель технологій та трудового навчання відповідає займаній посаді. Присвоїти кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»;

- Гнилицький Микола Іванович, майстер виробничого навчання, відповідає займаній посаді. Підтвердити 11 тарифний розряд;

- Терьохін Михайло Петрович, майстер виробничого навчання, відповідає займаній посаді. Підтвердити 13 тарифний розряд.

Всі педагогічні працівники, які атестувалися, ознайомлені з рішенням атестаційної комісії ІІ рівня при відділі освіти Балаклійської районної державної адміністрації та отримали атестаційні листи.

Кiлькiсть переглядiв: 698