Пам"ятаємо незабутнє

У період з 23 по 26 листопада у Балаклійському МНВК було проведено ряд заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, які були спрямовані на донесення до учнів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років.

У рамках раніше складеного плану було обмежено проведення розважальних заходів у закладі, вшановано пам’ять загиблих від голоду хвилиною мовчання.

Учні та працівники закладу взяли участь у проведенні жалобних мітингів, покладанні квітів до місць поховання жертв голодомору.

З 23 по 26 листопада керівники груп провели тематичні уроки пам’яті, бесіди з учнями 9-11-х класів з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору за темами: «І запалали свічки пам’яті та скорботи», «Голодомор на Харківщині», «Кривава ціна українського хліба 20-30-х років ХХ століття».

На конкурсі учнівських творчих робіт: «Голодомор 1932-1933 років. Україна пам’ятає» були представлені малюнки, плакати, реферати, композиції, які відтворювали події тих жахливих голодних років.

З метою підтримки загальноукраїнської акції «Засвіти свічку» 24 листопада о 16.00 у кожній родині були запалені свічки пам’яті, за безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей.

Кiлькiсть переглядiв: 198